Jordvarmeanlegg og vannbåren varme

Med dagens og morgendagens høye strømpriser er det satset på kostnadseffektive løsninger i ARKEN sentrum. Alle leiligheter blir oppvarmet med vannbåren jordvarme. Det vil si at det skal bores 3 hull av 200 meter hver, for å hente varme til en varmepumpe som blir plassert i teknisk rom i underetasjen. Varmepumpen i ARKEN Sentrum utnytter den varmen som naturlig finnes lagret i jorden. I varmepumpens varmeveksler så omvandles denne varmen til oppvarming av vannet som sirkulerer i varmerørene i gulvene i leilighetene. Ettersom virkningsgraden for visse modeller er over 350 % så er denne teknikken alle andre kjente oppvarmingsmetoder overlegen. Vesken som sirkulerer i et lukket system ned i jorden er dessuten giftfri. Med en varmepumpe som utnytter jordvarmen spares miljøet for utslipp og deg selv for unødvendige strømutgifter. Du høster din energi direkte fra jorden under deg. Den eneste kraften som kreves er den elektrisiteten som driver kompressor og sirkulasjons- pumpen. Resten tas fra naturlige varmemagasiner som jord, fjell eller vann.

Lave energikostnader:

Det vil følgelig bli lave energikostnader. Det er en energimåler til hver leilighet så hver leilighet betaler bare for eget forbruk. Strømmen som varmepumpen trenger går på egen strømmåler som er for all felles strøm i sameiet, og kostnadene som kommer for dette blir fordelt etter brøken i sameiet.
Vannbåren gulvvarme gir behagelig varme og optimal varmekomfort. Gulvene vil få lave overflatetemperaturer og plager med brent støv som virvles opp - slik det gjør fra panelovner - elimineres. Vannbåren gulvvarme anbefales av Norges Astma - og Allergiforbund. I tillegg er vannbåren varme strålingsfri. Vannbåren varme er et skjult anlegg. Derfor trenger du ikke ta hensyn til innredning og møblering. I tilegg er det trygt. Rørene som brukes er konstruert for å tåle år etter år med sirkulerende varmt vann.
Vannforbruk: Foruten en hovedvannmåler så blir det montert en egen vannmåler for hver leilighet. Dette gir større trygghet og rettferdige fordelte utgifter til seksjonseierne i Sameiet.
Energiforbruket måles med totalforbruksmåler som blir plassert i det tekniske rommet i underetasjen. Det er i tillegg en egen energimåler for hver leilighet. Utgiftene fordeles etter hver leilighets forbruk. Alle målere går da mot totalforbruksmåleren som også går til radiatorer i fellesarealer. Alle andre leietakere i gården har vannmålere. Den lille forskjellen som blir av summen på totalforbruket for sameiet og summen av forbruket for fellesarealer blir fordelt på seksjonseierne etter seksjonsbrøken.


Viktige ting å tenke på for deg som kjøper:

Det er AF Bygg-Østfold, tidligere blant annet Brødr. Glomsrød AS fra Halden, som har entreprisen på alle arbeider foruten Ventilasjon - Elektrisk og VVS-arbeider. AF er nå en av de største entreprenørene i Norge, og har all den kompetanse og soliditet som kreves for en slik omfattende ombygging og nybygging som dette prosjektet krever.
Merk: Dette er utrolig viktig for deg som skal kjøpe leilighet vedr. garantier o.s.v. for det du betaler for.

Det er firmaet F. Jørgensen AS, Halden, som leverer og utfører alt i VVS og varmepumpen til ARKEN sentrum. Dette er et eldre/solid Halden-firma med meget høy kompetanse og dyktige håndverkere.

Se også:

Ventilasjon og elektrisk


Leverandørliste

Last ned tekst om Forbehold, Arken sentrum (Pdf)

 

TEKNISK/GENERELL BESKRIVELSE

Høy standard - både innvendig og utvendig

KONSTRUKSJONER:


Bygningen er opprinnelig et kombinert forretnings/kontorbygg inkludert 5 leiligheter fra 1965. Arkitekt var Aksel Fronth MNAL, og det ble et meget solid bygg, oppført av firma Brødr. Glomsrød AS fra Halden. Bygningen er oppført i plass-støpt betong, fundamentert på betongpeler. Det er ikke oppdaget en eneste setningsskade i bygget.
FASADER:
Yttervegger: Samtlige yttervegger bygges opp med bindingsverk av tre, isoleres med 250 mm steinull, utvendig vindsperre, utlekting og kledning med Steni color halvblank, som ikke tidligere har vært brukt i Halden.
Vinduer: Aluminiumsmantel på utsiden med tre innvendig, trafikkstøydempede glass og samlet U-verdi 1,18W/m2k
Leilighetene bygges med sikte på å redusere oppvarmingskostnader med oppgradering av isolasjon i vegger og tak med høye krav til vinduer og ytterdører.

INNVENDIG:

Overflater:

Vegger mellom leilighetene bygges fullisolerte med delt bindingsverk for god lyddemping og malt miljøstrie på begge sider. Innervegger isoleres. Det monteres gipsplatehimling i leilighetene som helsparkles og males. Korridorer utføres med T-profilhimling.
Kjøkken: Det leveres kvalitetskjøkken fra Sigdal med takhøye overskap. Profilerte fronter og laminerte benkeplater. Annet kjøkken kan velges som tilvalg hvis man er tidlig ute med kjøp av leilighet. Mellom skap og benkeplater monteres keramiske fliser. Alle kjøkken leveres med hvitevarer: Kjøl/frys,oppvaskmaskin,komfyr og microbølgeovn.
Gulv: Stue og soverom har 14 mm eikeparkett, gulv på kjøkken har keramiske fliser, bad har keramiske fliser på både gulv og vegger. Gulv i inngangspartiet har keramiske fliser. Boder belegges med vinylbelegg. Det er vannbåren gulvvarme i alle rom med termostatregulering til hvert rom.
Dører: Det monteres hvitmalte profilerte dører i leilighetene. Inngangsdørene blir slette B - 30 dører med ”Kikkhull” Dørene er fra DALOC og Dooria.
Bad: Det er ikke spart på noe, vegghengt WC , vask med 120 cm inredning og Showerama dusjkabinett fra Porsgrunn. Callinganlegg: For åpning av inngangsdør. Det siste på markedet med videooverføring. Du kan se hvem som vil inn, før du åpner.
Internett/TV signaler

Arken Sentrum har tegnet avtale med Canal Digital. Alle leiligheter blir klargjort med Internett og kabel-TV. Prisen for signaler inngår i fellesutgiftene. Se fellesutgifter.

FELLESAREALER:

Alle fellesarealer, som korridorer og trapperom, belegges med keramiske fliser på gulv. Veggene i felles ganger har malt miljøstrie på gips. Felles balkong i 2. etasje leveres med jordvarme og blir flislagt med keramiske fliser. Balkonger og terrasser til leilighetene leveres med tremmegulv.

 


Alle bilder, perspektiver, illustrasjoner og planskisser er kun ment å gi et inntrykk av ferdig bebyggelse.

Suveren Kommunikasjon AS